0513 412455 info@tpblaauwhof.nl

Preventie

Al op zeer jonge leeftijd willen kinderen zelf dingen uitproberen en doen. “Ik kan zelf mijn tanden wel poetsen!”, heeft u vast wel eens uit de mond van uw kind gehoord. Dat is prima, maar u wilt natuurlijk wel dat uw kind met een gezond gebit opgroeit. Wij van Tandartspraktijk Blaauwhof helpen daarmee!

Het lijkt niet moeilijk, maar goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf. Kinderen tot ongeveer 10 jaar maken hun tanden en kiezen nog niet echt goed schoon. Een kind moet daarom leren om met de juiste poetstechnieken het gebit zorgvuldig te reinigen. Behalve tandenpoetsen is het zeker net zo belangrijk om op de voeding van uw kind te letten. Of uw kind een gaatje krijgt, hangt ervan af hoe goed er gepoetst wordt en hoe vaak er gesnoept of zoet gedronken wordt.

kind in tandartsstoel

Poetsinstructie, speekseltest
en kiezen sealen


Onder begeleiding van onze preventieassistente leert uw kind tijdens een instructie het gebit gaatjesvrij en gezond te houden. Naast een goede poetsles is het mogelijk om een speekseltest te doen. Uit de speekseltest blijkt of uw kind teveel suikers binnen krijgt en/of het voedingspatroon aangepast moet worden. Ook kan de preventieassistente de doorgekomen kiezen sealen. In de blijvende kiezen zitten vaak diepe groeven waar voedselresten en bacteriën zich kunnen nestelen. Door een dun doorzichtig laagje van kunsthars in de groeven aan te brengen (sealen), worden de kiezen beter beschermd tegen gaatjes.

Wij adviseren ouders dan ook zeker om gebruik te maken van deze mogelijkheid, omdat het advies echt is afgestemd op het gebit van het kind. Bovendien wordt de instructie en behandeling 100% vergoed vanuit de basisverzekering. De instructie is ook geschikt voor tieners. Ook zij worden begeleid bij het goed poetsen en leren het belang en het gebruik van tandenragers en flosdraad. Natuurlijk mogen broertjes en/of zusjes ook gezellig meekomen, zodat het hele gezin straks op en top kan poetsen!

Maak een afspraak


De instructie wordt buiten de halfjaarlijkse controle om gepland, zodat wij ons volledig kunnen focussen op de kinderen. De instructies kunnen worden ingepland op maandag,woensdag en vrijdag.

 Neem contact met ons op voor een afspraak.

Adres

Polderbosdijk 33a
8501 ZJ Joure

Contact

Bel: 0513 412455
E-mail: info@tpblaauwhof.nl

Collega tandartsen en specialisten
E-mail: tpblaauwhof@zorgmail.nl

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van
8.00 tot 17.00 uur.

Wij lunchen van 12.00 tot 13.00 uur.

Vrijdag gesloten. Vanaf 14 april van 8.00 tot 12.00 uur geopend.