0513 412455 info@tpblaauwhof.nl

Wortelkanaalbehandeling

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het gedeelte dat u ziet. De wortels ziet u niet. Deze zitten onder het tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levende weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest, de vulling te diep is, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.

 

De behandeling

Bij een wortelkanaalbehandeling verwijderd de tandarts het ontstoken tandweefsel. De tandarts zal de tand of kies verdoven. Als het tandweefsel al afgestorven is, dan is dit niet nodig.

De tandarts zal de tand of kies openen en de zenuw verwijderen. Daarna reinigt hij het kanaal met kleine vijltjes en spoelt hij het met een desinfecterende spoelvloeistof. Bij de eerste afspraak zal hij een medicijn in de kanalen doen en de kies tijdelijk vullen.

Bij de tweede afspraak wordt de tijdelijke vulling eruit gehaald en de wortelkanalen nogmaals schoongemaakt met een speciaal vijltje en gespoeld. Daarna zal hij de wortelkanalen vullen met een rubberen stift en een vulling.

De tand of kies is na een wortelkanaalbehandeling wel wat zwak geworden. Daarom wordt er vaak na de behandeling een kroon geadviseerd.

Adres

Polderbosdijk 33a
8501 ZJ Joure

Contact

Bel: 0513 412455
E-mail: info@tpblaauwhof.nl

Collega tandartsen en specialisten
E-mail: tpblaauwhof@zorgmail.nl

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van
8.00 tot 17.00 uur.          

Vrijdag van 8.00 tot 12.00

Wij lunchen van 12.00 tot 13.00 uur.