Wortelkanaalbehandeling

Dit bericht is geplaatst op:

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels zitten onzichtbaar onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten.

Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest, levert dit vaak pijn op.  Om u van die pijn af te helpen, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit, ook wel zenuwbehandeling genoemd. Bij de behandeling verwijdert de tandarts de ontstoken pulpa en vult de ontstane ruimte weer op.

Veel mensen zien op tegen een wortelkanaalbehandeling, maar dat is niet nodig. De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd en kan over het algemeen pijnloos worden uitgevoerd. Slechts in enkele gevallen bij een acute ontsteking of abces (dikke wang) is het niet mogelijk om volledig pijnloos te werken. Wij doen altijd ons uiterste best om de pijn voor u te beperken door snel en zorgvuldig te werken.